4- اطلاعات کامل برای مهاجرین :
( 4-1 ) ویزای دانشجوئی :
انواع ویزای دانشجویی
انواع مختلف ویزای دانشجویی برای متقاضیان خارجی بسته به نوع دوره تحصیلی که انتخاب می کنند موجود می باشد:
$11. دوره های فشرده زبان انگلیسی
$12. مدارس
$13. آموزش فنی و حرفه ای
$14. تحصیلات عالی
$15. تحصیلات تکمیلی
$16. دورهای غیر رسمی
$17. AUSAID یا د.رههای تحت حمایت ارتش
دوره ها باید توسط موسسه های آموزشی که توسط دولت استرالیا ثبت شده اند ارائه شود که این موسسه ها می توانند ایالتی یا مراکز خصوصی باشند.
شما باید قبل از درخواست ویزا توسط موسسه ای پذیرفته شوید. دوره ها مطابق با «سطح ارزیابی» درجه بندی می شوند. شما باید تمام پیش نیازهای مربوط به دوره انتخابی را پیش از درخواست ویزا دارا باشید. پیش نیازها ممکن است شامل مهارت زبان انگلیسی و تحصیلات شما باشد.
( 4-2 ) زبان انگلیسی :اغلب ویزاها مستلزم داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی می باشند. شما باید آزمایش بین المللی زبان انگلیسی (IELTS) را قبل از درخواست ویزا گذرانده باشید.
( 4-3 ) پول : شما باید اثبات کنید که پول کافی برای حمایت مالی خودتان در طی دوران تحصیل را دارید که شامل هزینه دوره ها، مخارج زندگی، بلیط هواپیما و دیگر مخارج می باشد. شما باید برای مدت زمانی که در استرالیا هستید بیمه سلامتی داشته باشید زیرا دانشجویان خارجی توسط سیستم سلامت عمومی استرالیا پوشش داده نمی شوند. شما همچنین باید آزمایش های پزشکی استاندارد مهاجران را انجام داده و سو ء سابقه نیز نداشته باشید.
( 4-4 ) پیش نیاز دورها : شما باید مطمئن شوید که تمام پیش نیازهای دوره ها را تا زمانیکه در استرالیا تحصیل می کنید رعایت کرده اید. بعنوان مثال ممکن است قوانینی برای احراز کیفیت تحصیلی یا حداقل روزهای لازم برای شرکت در کلاس وجود داشته باشد.اگر شما نتوانید تمام پیش نیازهای دوره ها را برآورده نمایید ممکن است ویزای شما باطل شود.
( 4-5 ) اجازه کار با ویزای دانشجوئی : دانشجویان خارجی می توانند درخواست اجازه کار کنند. در صورت داشتن مجوز کار می توانید حداکثر ۲۰ ساعت در هفته کار کنید. البته در بعضی مواقع شما می توانید تمام وقت هم کار کنید.
این مجوز می تواند در برآوردن قسمتی از مخارج زندگی تان در طول دوران تحصیل کمکتان نماید. همچنین این فرصت را دارید که تجربه کاری در استرالیا را بدست آورید.
اما توجه داشته باشید که این مجوز بصورت خودکار بهمراه ویزا صادر نمی گردد. شما باید برای گرفتن مجوز کار پس از شروع دوره تحصیلی خود و در زمانی که در استرالیا هستید اقدام کنید.
ممکن است بخواهید که در تعطیلات بین ترم، تمام وقت کار کنید. اما مراقب باشید چون اگر بیش ازحد مجاز کار کنید نقض قانون کرده و ممکن است ویزای شما باطل شود. شما باید این توصیه ها را جدی گرفته و مطمئن شوید که تا حد مجاز کار می کنید.
اگر شما ویزای دانشجویی دارید ممکن است واجد شرایط برای دریافت مجوز کار بعد از تحصیل نیز باشید.
افراد خانواده
اگر شما ازدواج کرده یا صاحب فرزند هستید می توانید درخواست همراهی آنان را تا زمانیکه در استرالیا تحصیل می کنید را بنمایید. ممکن است به همسر یا شریک زندگی شما تا زمانیکه در استرالیا تحصیل می کنید اجازه کار تمام وقت داده شود تا بتواند از شما در طی دوران تحصیل حمایت نماید. مخصوصا اگر شما در مقاطع عالی مانند دکترا یا فوق لیسانس تحصیل می کنید.
لغو ویزا و استیناف
اگر شما مطلع شدید که ویزایتان باطل خواهد شد (در صورتی که نتوانید شرایط دوره را برآورده نمایید) شما باید فورا به دنبال یک توصیه قانونی باشید زیرا امکان دارد بتوانید وضعیت خود را توضیح داده و ویزای خود را حفظ نمایید. اما شما باید اینکار را ظرف ۲۸ روز انجام دهید در غیر اینصورت ویزای شما پس از سپری شدن مدت زمان مذکور باطل خواهد شد. زمانیکه ویزای شما باطل شود گرفتن ویزای مجدد بسیار مشکل خواهد بود.اگر ویزای شما باطل شود شما می توانید تقاضای استیناف به دادگاه بررسی امور مهاجرین را بدهید. اگر می خواهید استیناف کنید باید در اسرع وقت استیناف کنید، در غیر اینصورت ممکن است دوره سختی را بگذرانید.
اگر در استیناف موفق شوید می توانید درخواست ویزای مجدد بنمائید. حتی اگر مدت ویزای شما در طی مدت استیناف به انتها رسیده باشد. اما شما باید به سرعت عمل کنید. شما فقط ۲۸ روز فرصت دارید تا درخواست ویزای دیگری بنمائید یا اینکه باید استرالیا را ترک نمایید اگر شما در این وضعیت هستید باید فورا به دنبال یک توصیه قانونی باشید.
تکالیف خود را انجام دهید
این مطلب بسیار مهم است که تمامی دانشجویان شرایط ویزا را برآورده کرده و طی دوران تحصیل تکالیف محول شده را انجام دهند. ویزای دانشجویی یک فرصت عالی برای بدست آوردن شرایط عالی در استرالیا پدید می آورد. این فرصت را به خطر نیندازید. با یک وکیل با مهارت در امور مهاجرت مشورت کنید در اینصورت می توانید مطمئن شوید که هیچگاه با مشکل مواجه نخواهید شد.
( 4-6 ) ویزای کار : ویزای کار برای مدت ۳ ماه الی ۴ سال برای کار و اقامت صادر می شود. این ویزا توسط کارفرمایان استرالیایی که درصدد استخدام افراد باتجربه خارجی می باشند استفاده می شود و این در صورتی است که برای شغل اعلام شده هیچ فرد غیر شغل مقیم استرالیا یا شهروند استرالیا، با تخصص و شرایط خواسته شده، حضور نداشته نباشد.
مراحل اخذ ویزا به شرح زیر می باشد:
$11- کارفرما درخواست حمایت شخص کاندید شده برای پست شغلی مورد نظر را انجام دهد.
$12- شخص کاندید شده برای پست شغلی مورد نظر درخواست ویزا نماید تا به استرالیا سفر کرده و شروع به کار نماید.
حمایت از شخص کاندید شده مستلزم ارزیابی از تداوم تجارت کارفرما، منافع حاصل از استخدام نیروی خارجی برای استرالیا و تعهد شخص برای آموزش به افراد مقیم در استرالیا و شهروندان استرالیا می باشد.
کاندید شدن شخص نیز مستلزم ارائه پست شغلی خالی و اثبات اینکه پست مورد نظر فقط با استخدام نیروی خارجی پر می شود.
درآمد سالیانه پیشنهاد شده برای پست مورد نظر نباید کمتر از درآمد سالیانه یک کارگر استرالیایی باشد (در حال حاضر ۳۵,۸۳۶ دلار استرالیا می باشد) و درضمن یکی از مشاغل اعلام شده توسط اداره مهاجرت استرالیا نیز باشد.
پس از تائید حمایت کارفرما و تقاضانامه انتخابی، تقاضانامه ویزای کارمند موردنظر مورد بررسی قرار می گیرد تا مشخص شود که فرد مورد نظر دارای مهارت و مدارک مورد نیاز برای شغل انتخابی می باشد. حمایت و تضمینSponsorship andAssurance of Support
چنانچه متقاضی خویشاوندی در استرالیا داشته باشد و مایل به حمایت متقاضی باشد (حامی)، باید تعهد کند که امکانات رفاهی و مساعدت مالی لازم را در مدت ۲سال اقامت شخص متقاضی فراهم نماید. همچنین موافقت کند که اطلاعات و توصیه های لازم جهت اسکان متقاضی و خانواده اش از قبیل تهیه مسکن و هزینه های زندگی و غیره را فراهم نماید. علاوه بر حامی که گفته شد یک ضامن نیز لازم می باشد. شخص ضامن لزومی ندارد که همان شخص حامی باشد بلکه هر شهروند استرالیایی یا مقیم استرالیا می تواند متقاضی را ضمانت کند. ضامن به شخصی گفته می شود که متعهد شود تا متقاضی و خانواده اش را حمایت مالی نماید.
بطوریکه آنها به هیچ گونه کمکی از جانب دولت استرالیا تکیه نداشته باشند. ضامن باید درآمد سالیانه حداقل ۳۰,۸۰۶ دلار استرالیا داشته باشد و این مبلغ برای هر کدام از افراد بزرگسال خانواده اش ۲۰۰۰ دلار افزایش یافته و برای هر کدام از فرزندان خانواده ۶۲۴ دلار دیگر افزایش می یابد. همچنین به این مبلغ برای هر یک از افراد بزرگسال خانواده متقاضی ۲۰۰۰ دلار و هر فرزند ۶۲۴ دلار افزوده می شود. زمانیکه تقاضانامه توسط بانکCommon Wealth استرالیا تصویب شد مبلغ ضمانت باید پرداخت شود.
این مبلغ به مدت ۲ سال از زمانیکه شخص متقاضی وارد استرالیا می شود نگهداری می شود این پول در پایان ۲ سال آزاد می گردد. مبلغ ضمانت قابل پرداخت برای متقاضی اصلی ۳۵۰۰ دلار و برای هرکدام از افراد بالای ۱۸ سال خانواده متقاضی اصلی ۱۵۰۰ دلار می باشد.
( 4-7 ) مدارک لازم برای گرفتن ویزای دانشجوئی :
$11. اصل پاسپورت متقاضی و همراهان .
$12. ترجمه شناسنامه متقاضی و همراهان .
$13. سند ازدواج (در صورت تاهل) و ترجمه
$14. اصل و ترجمه مدارک تحصیلی و یا مدارک اشتغال به تحصیل .
$15. نامه سوابق شغلی و تحصیلی ( رزومه ) برای دریافت نمونه رزومه در این قسمت کلیک نمایید.
$16. اصل ایلتس .
$17. مدارک مالی و ترجمه رسمی .
$18. تمام فرمها (۱۵۷, ۱۲۲۱, و فرم های تکمیلی سفارت) .
$19. پذیرش .
$110. عکس پاسپورتی (۴ عدد) .
$111. اصل فیش بانکی ۳۶۲۰۰۰۰ ریال واریز شده به بانک تجارت شعبه احمد قصیر کد ۰۳۴ به شماره حساب ۱۹۴۴۲۸۷۵۸ به نام سفارت استرالیا .
$112. در صورت لزوم مدارک دیگری نیز درخواست خواهد شد.
$113. دریافت ویزا بین ۴الی ۶ هفته از زمان تشکیل پرونده و زمان استاندارد دریافت ویزا سه ماه میباشد. در موارد استثنایی این زمان بسته به رشته تحصیلی طولانی تر خواهد بود.
مدارک مالی
هزینه تحصیل ، زندگی و رفت و امد برای مدت تحصیل در صورتی که دوره تحصیلی کمتر از دو سال باشد.
هزینه تحصیل ؛ زندگی . و رفت و آمد برای دو سال در صورتی که دوره تحصیلی بیشتر از دو سال و یا بیشتر باشد.
به مثال زیر توجه فرمایید :
* دوره دوساله کارشناسی ارشد با شهریه ۱۸۰۰۰ دلار در سال
* توسط هزینه زندگی سالانه دانشجویی ۱۲۰۰۰ دلار استرالیا
* هزینه های رفت و امد برای هر فرد ۲۰۰۰ دلار استرالیا
* هزینه های افراد همراه نیز بر حسب ، تعداد و سن افراد تعیین میگردد.
TOTAL FINANCIAL SUPPORT : 62000$AUD
مبلغ محاسبه شده بر حسب مورد باید به مدت سه ماه قبل از درخواست ویزا در حساب فرد متقاضی و یا ضامن های مالی وی بدون کمتر شدن از مبلغ مورد نیاز سپرده باشد . در مورد دانشجویان ارشد تحقیقاتی و یا دکترا ، محاسبه میزان توان مالی متفاوت است.
مدارک مورد نیاز برای ضمانت مالی / هر فرد یا افرادی ( حد اکثر سه نفر) می توانند ضمانت مالی دانشجو را به عهده بگیرند. بدین منظور بایستی مدارک زیر را تهیه نمایند.
نکته : ضامن مالی میتواند در هر کشوری ساکن باشد.
* ترجمه رسمی شناسنامه ضامن
* تعهد محضری و ترجمه رسمی
* ریز حساب سه ماه گذشته و ترجمه آن .
( 4-8 ) بیمه : همان طور که می دانید بیمه دانشجویی (به اختصار OSHC ) برای تمام دانشجویان خارجی استرالیا یک اجبار است. به عبارتی یکی از شرایط صدرو ویزا می باشد. سازمان پزشکی و درمان استرالیا دانشجویان خارجی را پوشش نمی دهد از این رو دانشجویان باید قبل از ورود به استرالیا بیمه خود را برای تمام مدت تحصیل در استرالیا تهیه نمایند.البته بهتر است بدانید که این بیمه به هر حال به نفع دانشجویان است چون هزینه های پزشکی و درمان در استرالیا بالاست. بنابراین پرداخت این بیمه هزاران دلار در هزینه ها صرفه جویی خواهد کرد.
$11. بیمه دانشجویی nib یکی از سازمان های ارائه دهنده بیمه دانشجویی است. با داشتن این بیمه می توانید:
در یکی از 400 بیمارستان خصوصی طرف قرار داد با nib بستری شوید،
در کلیه بیمارستان های دولتی استرالیا بستری شوید،
داروهای مورد نیاز خود را در طول درمان تهیه کنید،
عمل جراحی داشته باشید،
برخی از پروتز ها را انجام دهید،
هزینه ویزیت دکتر را داشته باشید،
هزینه حمل و نقل با آمبولانس را داشته باشید،
قسمتی از هزینه داروهای نسخه دکتر را داشته باشید.
$12. مزایای استفاده از nib : به طور کلی استفاده از بیمه nib آسان است. به راحتی می توانید عضو شوید و به راحتی می توانید استفاده نمایید. تقریبا تمام کارها را می توانید به صورت آنلاین یا از طریق تلفن انجام دهید. این بیمه می تواند شخصی یا خانوادگی تهیه شود. با تهیه بیمه خانوادگی خود، همسر خود و فرزندان زیر 18 سال خود را بیمه می کنید. البته به شرطی که این افراد با شما در استرالیا باشند و در ویزای دانشجویی شما قید شده باشند.
nib با بیش از 50 سال سابقه، یکی از سازمان های معتبر ارائه دهنده بیمه در استرالیاست،
nib به بیش از 700 هزار دانشجو در سطح استرالیا بیمه ارائه می دهد،
روز به روز تعداد متقاضیان بیمه nib در حال افزایش است و این خود نشان دهنده عملکرد درست سازمان می باشد،
nib می داند که شما به عنوان یک دانشجوی خارجی دقیقا به چه چیز نیاز دارید. به علاوه nib اطلاعات کاملی در مورد بهداشت و درمان در استرالیا به شما می دهد.
$13. خدمات خاص و منحصر به فردNib : به طور کلی سازمان های ارائه دهنده بیمه دانشجویی تنها موارد خاصی از درمان را در استرالیا پوشش می دهند. nib سازمانی است که بسیار از این موارد را پوشش می دهد:
حاملگی و زایمان
تصادفات
رفت و آمد آمبولانس
پاتولوژی و رادیولوژی
برخی از پروتزها
باز هم قابل ذکر است که موارد نامبرده در بالا در اکثر سازمان های بیمه دانشجویی پوشش داده نمی شوند.
$14. خدماتی که nib پوشش نمی دهد:
عمل جراحی زیبایی
خدمات درمان و بیمه شما خارج از استرالیا
$15. دندانپزشکی و چشم پزشکی :
قابل توجه است که با پرداخت مبلغی بیشتر می توانید از مزایای بیمه nib در دندانپزشکی و چشم پزشکی و حتی فیزیوتراپی نیز بهره مند شوید. مبالغ زیر به ازای سال محاسبه شده اند:
چشم پزشکی 250$
دندانپزشکی حداکثر 600$
فیزیوتراپی 350$
( 4-8 ) حمل و نقل : هنگام سفرهای بین ایالتی در استرالیا به خاطر داشته باشید که این کشور، بسیار بزرگ است، تقریباً به اندازه ی اروپا یا ایالات متحده ی امریکا (و بیش از 30 برابر بزرگ تر از بریتانیا) و فاصله ی بین کلان شهرها در این کشورها زیاد است. سفر با هواپیما باعث صرفه جویی در وقت می شود، ضمناً چناچه با هواپیما سفر کنید مجبور نخواهید بود بی خوابی ناشی از سفرهای طولانی با اتوبوس و قطار را تحمل کنید، اما در این صورت نمی توانید مناطق و مناظر مختلف استرالیا را تماشا کنید. اگر قصد دارید در تعطیلات عمومی یا در آغاز یا پایان تعطیلات مدارس به مکانی دور سفر کنید، بهتر است از قبل بلیت اتوبوس، هواپیما، قطار یا ... را رزرو کنید. علی رغم مسافت های طولانی در سفرهای داخل کشور، اکثر استرالیایی ها ترجیح می دهند با اتومبیل خود سفر کنند.اکثر شهرها سیستم حمل و نقل عمومی یکپارچه و منسجم دارند و با خرید یک بلیت معمولاً می توان از اتوبوس، قطار، تراموا و فری استفاده نمود و هزینه ی بلیت بر اساس سیستم منطقه ای محاسبه می شود (مثلاً هزینه ی بلیت سفر در سیدنی). در شهرهای اصلی، اتوبوس و تراموا حدود 65% از مسافران را جابجا می کنند؛ بلیت های اتوبوس و تراموا روزانه، هفتگی، ماهانه، فصلی و سالانه هستند، به علاوه دفترچه هایی نیز عرضه می شود که حاوی ده عدد بلیت است که با نرخ پایین تری فروخته می شوند و در مقایسه با خرید بلیت به صورت تکی مقرون به صرفه ترند. بسیاری از شهرها اتوبوس های رفت و برگشت به مرکز شهر دارند که استفاده از آن ها رایگان است. توجه داشته باشید چناچه بلیت نداشته باشید ممکن است تا سقف 200 دلار جریمه شوید.
سیدنی سرویس منسجمی دارد که شامل اتوبوس، فری و قطار شهری زیرزمینی (در واقع این قطار متروی زیرزمینی نیست، بلکه راه آهن و قطار معمولی است که بخشی از مسیر را در زیر زمین طی می کند) و نیز قطارهای حومه ی شهر است. سیدنی یک راه آهن تک ریلی نیز دارد که بلیت آن گران است (به ویژه با توجه به این که در واقع به نقطه ی خاصی نمی رود) و عمدتاً توجه جهان گردان را به خود جلب می کند و وسیله ای جدی برای حمل و نقل تلقی نمی شود. در مقایسه با دیگر شهرهای استرالیا، سیدنی گران ترین سیستم حمل و نقل عمومی را دارد، اما در مقایسه با استانداردهای بین المللی همچنان ارزان است. تراموا در سال 1997 پس از 36 سال غیبت، مجدداً ظاهر شد و اخیراً یک خط آهن زیرزمینی جدید در سیدنی احداث شده است که فرودگاه را به مرکز شهر متصل می کند. همچنین جهت ایجاد یک شبکه ی راه آهن برای سرویس دهی به سواحل شمالی و حومه های غربی طرح هایی در دست اجراست.
ملبورن شبکه ی حمل و نقل کارآمد و ارزان قیمتی دارد که شامل اتوبوس، قطار و ترامواست. در این شهر تراموا ستون اصلی حمل و نقل عمومی است و این شبکه ی شهری، گسترده ترین شبکه ی شهری در جهان و تنها شبکه ای است که در استرالیا از قدیم باقی مانده است (برخلاف سیدنی، ملبورن بسیار عاقل بود و شبکه ی تراموای خود را حفظ کرد). تراموای ملبورن 325 کیلومتر/202 مایل را تحت پوشش قرار می دهد و این شبکه 750 تراموا دارد (فقط سن پترزبورگ بیش از این تعداد تراموا دارد) که تا فاصله ی 20 کیلومتری از مرکز شهر در رفت و آمدند. سیستم حمل و نقل عمومی ملبورن، Metنامیده می شود که مشترکاً به خدمات تراموا، قطار و اتوبوس اطلاق می شود. بلیت تراموا، قطار و اتوبوس را می توان در ایستگاه قطار حین سوار شدن به تراموا و اتوبوس (از راننده) و نیز از مغازه های خرده فروشی مانند کافه و روزنامه فروشی ها تهیه نمود (سیستم اتوماتیک فروش بلیت Metcardاخیراً راه اندازی شده است).
دیگر شهرهای استرالیا نیز سرویس حمل و نقل عمومی خوب یا رضایت بخشی دارند که اساساً شامل اتوبوس و شبکه های محدود راه آهن حومه ای و تعدادی فری است و در آدلاید یک خط تراموا وجود دارد. به جز خطوط آهن نیو ساوث ولز و چند ایالت دیگر، استرالیا شبکه ی راه آهن گسترده ای ندارد.دانش آموزان یا دانشجویانی که در استرالیا زندگی یا از آن بازدید می کنند باید کارت دانشجویی بین المللی (ISIC) تهیه نمایند؛ آنها با این کارت می توانند از تخفیف های مسافرتی متعددی برخوردار شوند. STA Travel بزرگ ترین آژانس مسافرتی ملی است که قادر است برای سفر به هر نقطه در داخل یا خارج از استرالیا بلیت تهیه کند.
( 4-9 ) بانکها :به طور کلی بانک های استرالیا دو دسته هستند؛ بانک های استرالیایی و بانک های خارجی. بانک های خارجی مربوط به ملت هایی هستند که در داخل استرالیا شعبه دارند مانند بانک عرب ها، مصری ها، چینی ها و ... . در اینجا آنچه آمده است مربوط به بانک های استرالیایی است.
$11. AMP :
تاسیس در 1984
یکی از بزرگترین سهامداران استرالیا
خدمات بانکی شامل: خدمات معمولی بانکی، بیمه، بازنشستگی، سرمایه گزاری، املاک و دارایی ها.
شعبات استرالیا: سیدنی، پرت، بریزبین
شعبات نیوزلند: هوبارت، ولینگتون
$12. ANZ :
تاسیس در سال 1800
چهارمین بانک بزرگ استرالیا
ارائه دهنده خدمات اینترنتی و بانکداری آنلاین
خدمات بانکی شامل: خدمات معمولی بانکی، کارت های اعتباری، وام مسکن، وام شخصی، بیمه، سرمایه گزاری های کوچک و بزرگ، امانتداری، خدمات مسافرتی.
$13. بانک کویینزلند :
قدیمی ترین بانک کویینزلند تاسیس در 1874
ارائه دهنده خدمات اینترنتی و بانکداری آنلاین
ارائه دهنده انواع خدمات بانکی
دارای شعبات بسیار، 270 شعبه، 152 شعبه در کویینزلند، 52 شعبه در نیوسوث ویلز، 23 شعبه در ویکتوریا و 34 شعبه در استرالیای غربی.
$14. بانک بندیگو و ادلاید:
تاسیس در سال 1911
یکی از جهار بانک بزرگ استرالیا
بانک بین المللی در همکاری تجاری با کشورهای فیجی، آسیا، نیوزلند، USA, UK
ارائه دهنده انواع خدمات بانکی و انواع خدمات تجاری و بازرگانی و سرمایه گزاری
اولین شعبه واقع در ملبورن.
شعبات دیگر درتمام نقاط استرالیا و دیگر نقاط جهان.
$15. بانک مک کواری :
- تاسیس در سال 1969
- بانک بین المللی، دارای شعبه در نقاط مختلف جهان
- ارائه دهنده انواع خدمات بانکی
- شعبه اصلی در سیدنی
$16. بانک ME :
تاسیس در 1994
شعبه اصلی در ملبورن
شعبات فرعی در اقصی نقاط استرالیا
ارائه دهنده انواع خدمات بانکی.
$17. بانک ملی استرالیا :
تاسیس در 1893 در سیدنی
یکی از چهار بانک بزرگ استرالیا و 17 امین بانک بزرگ جهانی
ارائه دهنده انواع خدمات بانکی
شعبه در تمام نقاط استرالیا .
$18. بانک Westpac :
تاسیس در 1817 در سیدنی
یکی از چهار بانک بزرگ استرالیا
بانک بین المللی، شعبه در اکثر نقاط جهان و استرالیا و نیوزلند. با 1200 شعبه بانکی و 2800 شعبه ATM ،دارای بیشترین شعبات بانکی در میان بانک های استرالیا. شعبات استرالیا
ارائه دهنده انواع خدمات بانکی .
$19. بانک سنت جورج :
تاسیس در 1848 در استرالیای جنوبی
هم اکنون فعالیت به عنوان شاخه ای از Westpac
ارائه دهنده انواع خدمات بانکی
دارای شعباتی در ویکتوریا، کویینزلند و نیوسوث ویلز و دو شعبه خارجی در هند و بنگلادش.
10 . بانک Suncorp-Metway :
تاسیس در 1996 در بریزبین
یکی از بزرگترین بانک های استرالیا
شعبه اصلی در بریزبین. شعبات دیگر در تمام نقاط استرالیا.شعبات
ارائه دهنده انواع خدمات بانکی .
( 4-10 ) گواهینامه رانندگی :
در استرالیا قوانین و ضوابط رانندگی در هر ایالت متفاوت می باشد. قوانین کلی عبارتند از:
- در استرالیا در سمت چپ جاده رانندگی می شود.
- حداکثر سرعت درشهرها 50 کیلومتر در ساعت و در اتوبان ها 100 کیلومتر در ساعت می باشد، مگر اینکه علائم جاده ها سرعت دیگری را پیشنهاد دهند.
- در صورتی که شما با ویزای موقت مانند ویزای توریستی در استرالیا می باشید می توانید بدون داشتن گواهینامه رانندگی بین المللی یا گواهینامه رانندگی استرالیایی در استرالیا ماشین خود را برانید،
- اگر با ویزاهای بیشتر از 3 ماه مانند ویزای دانشجویی یا اقامتی در استرالیا هستید، باید گواهینامه ایالت مربوطه را در دست داشته باشید.
در صورتی که گواهینامه کشور خود را دارید : دانشجویان ایرانی اگر در ایران گواهینامه رانندگی دارند، برای گرفتن گواهینامه استرالیایی باید آزمون گواهینامه را در استرالیا انجام دهند که شامل دو بخش تئوری و عملی است. در قسمت تئوری باید کتاب و جزوه های مربوط به قوانین استرالیا را مطالعه کنید و پس از آن آزمون دهید. در صورتی که رد شوید می توانید دوباره آزمون دهید. اما اگر در آزمون عملی رانندگی رد شوید باید دوره آموزش رانندگی در استرالیا را با یک مربی بگذرانید.
مدارک لازم
گواهینامه رانندگی ایرانی شما باید ترجمه رسمی شده باشد. برای اقدام جهت گواهینامه رانندگی استرالیایی باید کارهای زیر را انجام دهید:
- آدرس دقیق منزل در استرالیا
- کارت شناسایی
- تکمیل فرم ها
- عکس به تعداد مورد نیاز به همراه شهریه لازم
- داشتن سن مورد نظر
- انجام دادن تست بینایی
- گذراندن آزمون تئوری
- گذراندن آزمون عملی
جریمه رانندگان مست : رانندگی در حالت مستی، جریمه سنگینی در استرالیا دارد. در درجه اول شما گواهینامه خود را از دست می دهید و ممکن است به زندان نیز بروید. دستگاه های الکل سنج در همه جاده های استرالیا وجود دارند.
کمربند ایمنی : بستن کمربند ایمنی برای راننده و باقی مسافران در استرالیا اجباری است. پوشیدن لباس و کلاه ایمنی نیز برای موتورسواران اجباری می باشد.
ایمنی کودکان : کودکان زیر 7 سال باید در صندلی های مخصوص خود که برای هر سن متفاوت است در ماشین گذارده شوند.
خرید خوردرو در استرالیا : با داشتن ویزای بالاتر از 3 ماه می توانید خودرو شخصی خود را داشته باشید. یک خودرو دست دوم می تواند کمتر از 10000$ در استرالیا تهیه شود. پس از خرید خودرو باید بیمه ماشین، بیمه شخص ثالث و دیگر هزینه های مربوطه را بپردازید.
( 4-11 ) پول :
در میان کشورهای جهان، استرالیا اولین کشوری بود که اسکناس و چک های بانکی خود را از جنس پلی مری خاص ساخت. این پلی مر به راحتی کاغذ جعل نمی شود لذا مطمئن تر است. به علاوه پاکیزه تر است و بازیافت آن نیز راحت تر. عمر آنها نیز 4 برابر کاغذ می باشد.در حال حاضر سکه ها 5، 10، 20 و 50 سنتی هستند و اسکناس ها 5، 10، 20 ، 50 و 100 دلاری.
تاریخ : بعد از سال 1788 که اولین کلونی های اروپایی به استرالیا قدم نهادند، پول رایج استرالیا بسیار تغییر کرده است. بسیاری از اسکناس های اولیه مورد استفاده مردم استرالیا توسط بانک نیوساث ولز در سال 1916 صادر شد. در سال 1901 و بعد از مستقل شدن استرالیا پول رایج شیلینگ و پوند بود.
تغییر حالت قبلی به حالت فعلی :سیستم فعلی پول رایج استرالیا از سال 1966 آغاز شد. اولین اسکناس پلی مری استرالیا یک اسکناس 10 دلاری بود که در سال 1988 تولید شد. روی این اسکناس تصویر سیدنی نقش بسته بود.
( 4-12 ) فرهنگ :
آنچه آشکار است،مردم استراليا به ورزش علاقه خاصي نشان مي دهند،به علاوه به هنر نيز توجه نيز بسياري دارند؛سينما،موسيقي،تئاتر،ادبيات،رقص،هنرهاي تجسمي...
در اينجا تاکيد ما بر هنر هاي تجسمي است و گالري هاي هنري هر شهر پايتخت ذکر شده است.بازديد از گالري هاي نام برده رايگان است(به استثناي موزه مايگريشن ادلايد).
همانطور که مي دانيد،استراليا يک کشور چند فرهنگه مي باشد.متن زير را بخوانيد و تنوع فرهنگي را در قسمت هاي مختلف آن درک کنيد.
بهترين موزه ها و گالري هاي هنري
سيدني :گالري هنري NSW (Art Gallery of NSW )،در گالري هنري Rd واقع در مرکز شهر،يکي ار بهترين گالري هاي هنري سيدني است.در اين گالري نمايشگاه دائمي از آثار هنري استراليا،اروپا،آسيا و مردم بومي برپا است.حتما آثار هنري هنرمنداني چون؛Oz masters Lloyd Rees, Margaret Pr وBrett Whiteley را ببيند.گالري Yiribana نيز گالري است محبوب از آثار مردم بومي و مردم جزيره.
ملبورن :گالري ملي ويکتوريا(Ian Potter Centre: National Gallery of Victoria Australia )در مرکز شهر،واقع در انتهاي شرقي چهارگوش فدراسيون،ساختماني است شيشه اي و آلومينيومي برجسته.اين گالري حاوي 20000 قطعه شاهکار از هنر مردم بومي استرليا از دوران مستعمره تا کنون مي باشد.
ادلايد :موزه مايگريشن ادلايد (Migration Museum) قصه زندگي مهاجران استرالياي جنوبي است .آثار اين موزه از 100 مليت مختلف دنيا مي باشد.
بريزبين :موزه هنري QUT (QUT Art Museum) ،واقع در دانشگاه تکنولوژي کويين لند است و مجوعه ايست از آثار هنري معاصر و تعدادي آثاز از دانشجويان دانشگاهQUT .
پرت :Berndt Museum of Anthropologyواقع در دانشگاه وسترن استراليا، مجموعه ايي از آثار هنري سنتي و جديد مردم بومي استراليا است.
داروين :واقع در Fannie Bay مجموعه ايي از آثار بومي مردم استراليا و همچنين کنده کاري ها و چوبکاري هاي مردمArnhem و جزيرهTiwi .کنبرا :موزه ملي استراليا National Gallery of Australiaبهترين مجموعه هنري استراليا است.در اين موزه هنري،علاوه بر آثار هنري سنتي استراليا، آثار هنري مدرن امروزي از هنرمنداني چون؛Arthur Boyd, Sidney Nolan و Albert Tucker را مي بينيد.
هوبارت :قديمي ترين ساختمان هوبارتStore Commissariat (1808 ) واقع درمرکز شهر تاسماني موزه؛Tasmanian Museum & Art Gallery ،مجموعه ايي از آثار هنري مردم بومي استراليا و مجموعه ايي از آثار هنري دوران مستعمره.
مزيت چند فرهنگه بودن
در بين ملت هاي دنيا ،استراليا بيشترين تنوع فرهنگي را داراست.آداب،رسوم و چهره هاي فرهنگي متفاوت را ديدن لذت بخش خواهد بود.بر اساس آخرين سرشماري،23% جمعيت کودکاني هستند که در خارج متولد شده اند و 40% جمعيت را مردمي با فرهنگ هاي مختلط تشکيل مي دهند.در هر 4 دقيقه،استراليا يک مهاجر جديد دريافت مي کند.بعد از کشورهاي جهان دوم،بيشترين مهاجران از کشورهاي ايتاليا و يونان اند.اما اخيرا بيشترين تعداد مهاجر را از کشورهاي نيوزلند،UK ،چين،ويتنام،آفريقا و هند داريم.فقط 2.2% جمعيت خود را از بوميان استراليا مي داند که بيشتر آنها نيز در قلمرو شمالي متمرکزاند.ديگر مردم بومي استراليا عبارتند از:Melanesian people, Torres Strait Islanders که در شمال کويين لند بين Cape York و PapuaNewGuinea ساکن اند.
( 4-13 ) تفریح :
مردم استراليا دقيقا مي دانند اوقات فراغت خود را چگونه سپري کنند؛کريکت،فوتبال،ساکر،راگبي،نتبال،جشن هاي سالانه،پيک نيک،... .مطمئن باشيد که هميشه کاري براي انجام دادن هست.
ورزش :
ورزش ديدن و ورزش کردن، براي مردم استراليا جذاب است.
- اولين ورزش پرطرفدار، فوتبال قانوني استراليا است.ملبورن، باشگاه هايي دارد که هر يک از آنها در ليگ فوتبال استراليا (AFL )تيم تشکيل داده اند.برخي از اين باشگاه ها عبارتند از:
Carlton, Collingwood, Hawthorn, North Melbourne, Footscray, Essendon, Richmond and St Kilda
در ابتدا اين ليگ،منحصر به ايالت ويکتوريا بود اما از سال 1982،در ايالات ديگر نيز به تشکيل شد .از جمله؛
the Sydney Swans; Perths Fremantle Dockers and West Coast Eagles; Port Adelaide and the Adelaide Crows; and the Brisbane Lions
حضور در جمع هاي پر هياهوي ليگ،يکي از تفريحات ثابت استراليايي هاست.
- از ديگر ورزش هاي محبوب "راگبي" است.همه افرادي که راگبي بازي مي کنند آرزو مي کنند که بتوانند به تيم ملي راگبي استراليا(NRL ) راه يابند.تيم ملي راگبي استراليا "والابيز" نام دارد.و در سطح جهاني بسيار مطرح مي باشد.و تا کنون بارها جام جهاني را به خود اختصاص داده است(قبل از سال 2003 که انگليس جام را ببرد).پيش بيني مي شود بتواند علاوه بر جام جهاني،جام "بلديسول" را در مقابل تيم نيوزلند به خود اختصاص دهد و در تورنومنت هاي سه ملتي که آفريقاي جنوبي نيز جزئي از آن مي باشد شرکت کند.
- استراليا،شناگران ماهري دارد.در اکثر شهرها و ايالات استخرهايي عالي و گوناگون وجود دارد.موج سواري يکي از ورزش ها و يا سرگرمي هاي محبوب است.در مواقع خاص سال،رويدادهاي ورزشي موج سواري مانند Bells Beach Surf Classic در جاي جاي سواحل برپا مي شود.سواحل مخصوص موج سواري،از سوي دولت محافظت مي شود.اين مناطق،با پرچم هايي علامت گزاري شده اند.توصيه مي شود،اگر با شرايط آبي و امواج سواحل موج سواري آشنايي نداريد،از شنا کردن بپرهيزيد زيرا بسيار خطرناک است.بزرگترين مشکل،امواج زير آبي و گرداب هاي آبي امواج است.هميشه قبل از شيرجه زدن عمق آب را چک کنيد.سالانه افراد بسياري ،به دليل عدم توجه به اين مساله با شن هاي کف آب برخورد مي کنند و صدمه مي بينند.
- تا همين سال هاي اخير(2003)،که تيم کريکت انگليس جايزه "اش" را به خود اختصاص داد،تيم کريکت استراليا در بازي هاي تست کريکت و يک روزه کريکت برنده شد و طي چندين دهه،جز تيم هاي درجه اول کريکت به حساب مي آمد.نام چند تن ازستارگان تيم کريکت استراليا در اينجا آمده است:
Shane Warne, Ricky Ponting, Glenn McGrath and Adam Gilchrist
تيم تنيس استراليا،چهارمين تيم برتر تنيس مي باشد.و از بين ورزش هاي ديگر،افراد بيشتري را به خود جذب کرده است.ستاره تنيس استراليا،Lleyton Hewitt لقب "open " را از ويمبلدن و US به خود اختصاص داده است.به وبسايت Tennis Australias مراجعه کنيد و اطلاعات بيشتري کسب کنيد.
- هواداران ساکر ،با بردن جام جهاني سال 2006 ،در مقابل بازي با آلمان،بسيار اميدوار و از خود مطمئن شده اند.از ديد متخصصان،ساکر استراليا، جاي پيشرفت بسياري دارد.و افراد به ليگ جديد A اميد بسيار بسته اند.
- حدود 1.2 ميليون نفر در استراليا،نت بال بازي مي کنند.بسکتبال زنان نيز بسيار محبوب مي باشد،برخي معتقدند،Lauren Jackson بهترين بسکتباليست زن در سطح جهاني است.از ستارگان بسکتبال مردان مي توان McKinnon و Bogut را نام برد.
- سوارکاري،اتومبيل راني،هاکي،گلف،قايق سواري و دوچرخه سواري از ديگر ورزش هاي مورد توجه مردم مي باشند.تمام ورزش هاي نام برده،براي افراد در دسترس اند؛چه به عنوان تماشاگر و چه به عنوان شرکت کننده.
استراليا بيش از 120سازمان ورزشي ملي و هزاران هيئت ايالتي و منطقه ايي دارد.بنابراين به راحتي مي توانيد ورزش هاي مورد علاقه خود را پي گيري کنيد.
اگر به عنوان تماشاگر به سالن هاي ورزشي مي رويد،بليت را به راحتي از باجه هاي فروش در همان روز تهيه کنيد.در مورد وقايع ورزشي بزرگ مانند فوتبال قانوني استراليا و يا مسابقات تنيس،بليت را بايد پيشاپيش تهيه کنيد ،در اين چنين مواردي به آژانس هاي فروش بليت مانند Ticketek و يا Ticket Master مراجعه کنيد.
هنری : سالانه،فستيوال هاي هنري استراليا،مانند رقص،موسيقي،هنرهاي تجسمي و درام ،هزاران نفر را از سراسر دنيا به خود جذب مي کند.فستيوال بزرگ سيدني،که معمولا در ژانويه برگزار مي شود،شامل مراسم آتش بازي،کنسرت هاي فضاي باز،تئاترهاي خياباني،... است.
فستيوال هنري ادلايد، در اوائل مارس سال هاي زوج برگزار مي شود.Womadelaide فستيوال رقص و موسيقي در فضاي باز است که هر سال در هفته دوم مارس برگزار مي شود.ملبورن؛فستيوال کمدي ملبورن در آوريل،بزرگترين فستيوال جهاني نويسندگان در سپتامبر،فستيوال شگفت انگيز بين المللي ملبورن در اکتبر.فستيوال هاي بومي و محلي نيز جايگاه خود را دارند؛فستيوال Stompen Groundدر برومي در اکتبر،فستيوال هاي فرهنگي-ورزشي Barunga Wugularrدر کاترين،در ماه ژوئن.
برنامه هاي ورزشي-تفريحي :
- مسابقات Beer Can Regattaدر داروين،در اين مسابقه قايق هايي شرکت مي کنند که با قوطي هاي آب جو ساخته شده اند.Henley-on Toddدر آليس اسپرينگ،که يک مسابقه قايق راني بر بستر يک رودخانه خشک است ! برنامه هاي ديگري عبارتند از:مسابقات قايق راني از سيدني به هوبارت (از روز مسابقات بکس بازي)،Australian Grand Prix (ملبورن/مارس)،فوتبال قانوني استراليا(در قسمت هاي مختلف کشور از مارس تا سپتامبر)،مسابقات اسب سواري جام ملبورن در اولين سه شنبه ماه نوامبر.
- جشن هاي گروه هاي خاص مانند Mardi Gras در سيدني (فوريه/مارس)،و فستيوال Midsumma در ملبورن(ژانويه/فوريه).
- مردم استراليا علاقه زيادي به کلوب هاو بار ها دارند.به طور کلي کلوب،پيشينه ايي تاريخي در استراليا دارد.در همه جاي استراليا چه در شهر هاي بزرگ و چه شهرهاي حومه ايي ،کلوب ها را مي بينيد.
- کلوب هاي کلاسيک در برخي مناطق به صورت پراکنده وجود دارند مانند BirdsVille Hotel در مناطق دور افتاده کويين لند و يا Paddington Inn Hotel در خيابان آکسفورد در پادينگتون سيدني.در قسمت هاي مختلف کشور بارهايي مخصوص فرهنگ هاي خاص نيز مي بينيم.ملبورن بيشترين تعداد کلوب را دارد. کلوب ها و بارها يي که به سمت خيابان ها هستند باندهاي ضبط صوت هاي خود را بيرون مي گذارند.
- علاوه بر موارد ذکر شده؛ سينما،تئاتر،رقص،باشگاه،اپرا،موسيقي کلاسيک،جاز و ... .فهرست سرگرمي ها و تفريحات بي پايان است.براي آگهي از برنامه هاي تفريحي منطقه خود بهترين راه روزنامه هاي محلي،مجله هاي تفريحي و اخبار وبسايت هاست.
سفر : در کشوري اين چنين وسيع و پهناور،با تنوع آب و هوايي و زيستي بايد به جهانگردي پرداخت.در اينجا دو راه را به شما پيشنهاد مي کنيم:
سواحل شرقي:سيدني به کرن
اين مسير، از سواحل زيباي سان ساين کوست لذت مي بريد.آغاز از سيدني است و به سمت مسير بزرگراه اقيانوسي که از قسمت هاي شمالي و مرکزي نيو سوث ويلز و سواحل زيباي آن مي گذرد.هنگام گذار از Port Stephens بدن خود را به آب بزنيد،ورزش هاي آبي پارک ملي Myall Lakes را حتما امتحان کنيد و به جنگل شگفت انگيز پارک ملي Dorrigo سري بزنيد.به طبيعت وحشي و مشهور Byron Bay بپيونديد.سپس از حاشيه هاي کويين لند به بريز بين پايتخت برويد و در اين ميان Surfers Paradise را ببينيد.
علاقه مندان طبيعت بايد از جزاير Whitesunday ،مرجان هاي Grat Barerrier ، منطقه غواصي Cairns و نهنگ هاي Hervey Bay حتما ديدن کنند.
در حاشيه قاره:از کايرن به پرت
مسيري سخت و طولاني از مناطق گرمسيري به اقيانوس هند.اين مسير 4560 کيلومتر است،اما تعداد جاده ها نسبت به طول مسير کم مي باشد.گذشتن از اين جاده ها تا حدودي ريسک است ،پس قبل ازآغاز ،مطمئن شويد که کاملا مجهزيد و از مسير آگاهي داريد.از Cairnsآغاز مي کنيد ،به سمت غرب شهر Normanton (بزرگترين شهر در منطقه خليج Carpentaria ) را مي بينيد.به طرف جنوب بزرگراه Matilda است که به شهر معدني Mt Isa ختم مي شود.جنوب غرب شهر Urandangi است و بعد از آن بزرگراه Plenty ،بزرگراهي است خسته کننده و ويرانه،با چشم اندازي از استخوان هاي تکه تکه شده !(4WD پيشنهاد مي شود) پس از 500 کيلومتر به بزرگراه Stuart مي رسيد که منتهي به شهر دور افتاده و محزون Alice Springs مي شود.بزرگراه Lasseter شما را به منطقه ديدني Uluru(Ayers Rock) و صخره هاي بي نظير و دلرباي Kata Tjuta(The Olgas) مي رساند که در کنار آن ابتداي Great Central RD است.(2WD سفارش شده است) تا 750 کيلومتري اين مسير،درختان بلوط و گياهان تيره اسفناج را مي بينيد.انتهاي مسير شهر بزرگ Laverton (داراي معادن طلا) است و 400 کيلومتر آنطرف تر شهر Kalgoorlie-boulder(داراي معادن طلا) را مي بينيد.سر انجام از سواحل Scarborough و Cottesloe به پرت مي رسيد.
( 4-14 ) مسایل مورد تیاز برای سفر به استرالیا :
$11. پوشاک: فصول استرالیا مخالف ایران است. به فصل ورودتان به استرالیا دقت نمایید. در پایان هر فصل شما می توانید البسه ی حراج شده آن فصل را تهیه کنید. مثلا اگر اواخر زمستان می آیید پیدا کردن لباس گرم ارزان کار مشکلی نیست. پس بار خودتان را با لباس زمستانی خیلی سنگین نکنید. خوش شانسی و زیرکی شما، در پیدا کردن حراجی های خوب بی تاثیر نیست. در ماه های جون و جولای به دلیل تمام شدن سال مالی اجناس زیادی به حراج گذاشته می شود و شما می توانید لباس هایی با 90% تخفیف هم تهیه کنید در ماه دسامبر هم به خاطر نزدیک شدن به کریسمس احتمال پیدا کردن اجناس ارزان بیشتر است. خانم ها و بچه ها از سن نوزادی تا 6 سال شانس بیشتری نسبت به اقایان و نوجوانان برای یافتن لباس ارزان دارند. لباس برای پسر بچه ها از 6 سال به بالا کم تر و گرانتر است. به عنوان مثال من برای پسرم که 11 سال دارد اصلا نتوانستم لباس ارزان مناسب پیدا کنم و هر وقت به قصد خرید لباس برای او به بازار می روم با دستی پر از لباس دخترانه برای فاطمه که 5 سال دارد به خانه بر می گردم!! جوراب و لباس زیر به نسبت ایران خیلی گران است. با توجه به وزن سبکشان آوردن تعداد زیادی از آن سنگینی بر بار شما نخواهد بود.
$12. وسایل برقی: از نظر ولتاژ مشکلی نیست ولی پریزهای استرالیا با ایران متفاوت است و برای استفاده از وسائل برقی که از ایران می آورید مبدل لازم است. بعضی از دوستان که از ایران اتو آورده اند، برای استفاده از آن مبدلی هم قیمت یک اتوی نو در استرالیا تهیه کرده اند.
$13. ظروف و وسایل آشپزخانه: تنها ظرف نایاب قابلمه ی بزرگ!! است. در صورتی که اهل مهمانی دادن و رفت آمد هستید قابلمه بزرگ برای پخت برنج بیاورید. (قبل از آمدن یکی از دوستان این توصیه را به من کرد که جدی نگرفتم و تا حدودی هم مسخره به نظرم آمد ولی با توجه به رفت و آمد و مهمانی ها، خیلی زود پشیمان شدم. استرالیایی ها بیشتر در فضای باز باBBQاز مهمانانشان پذیرایی می کنند و تنها قابلمه های برزگ موجود استیل نازک است که فقط برای پخت سوپ آبکی مناسب می باشد.) از سایر وسایل ضروری بیشتر دوستان تنها برای روزهای اول ورود به تعداد افراد خانواده ظرف (غیر شکستنی) همراه می آورند.
$14. مواد غذایی: آوردن هر گونه دانه، بذر، میوه و مواد پرتئینی نظیر فراورده های گوشت یا تخم مرغ، ممنوع است. قبل از فرود هواپیما در فرودگاه استرالیا، برگه ای به شما داده می شود که محتویات بارتان را در آن مرقوم می فرمایید. بهتر است از هر گونه پنهان کاری بپرهیزید اگر خوراکی ممنوعه ای در بار شما پیدا شود باید جریمه ای بیش از قیمتش را بپردازید.
آوردن آجیل مخلوط یا تفت خورده و نمکی مانعی ندارد. بهتر است همه ی مواد در بسته بندی های بهداشتی و در صورت امکان بازاری تهیه شده و ظاهر زیبایی داشته باشد. استرالیا زرشک ندارد. اگر زرشک همراه دارید و با نگاه مشکوک پلیس فرودگاه روبرو شدید بگوییدred berryاست. در استرالیا انواعberryموجود است و اگر خوش شانس باشید زرشک شما را نخواهند گرفت. احتمال دور ریخته شدن مواد ناشناخته بیشتر است.
زعفران و سبزی خشک هم از اقلامی است که در بار هر مسافر ایرانی به وفور یافت میشود و آوردنش ممنوع نیست. مخصوصا شنبلیله و ترخون که اینجا نایاب است. موادی مثل لیمو عمانی یا زیره را ساییده بیاورید، مانعی ندارد.
$15. دارو: ممکن است در شش ماه اول ورود، مبتلاشدن به بیماری و اصطلاحا آب به آب شدن مشکلاتی به وجود بیاورد. ولی بعد از مدتی اقامت در استرالیا در خواهید یافت میزان ابتلا به بیماری ها و مصرف دارو بسیار کمتر از ایران است. بیشتر دارو ها که دوستان با خود می آورند بدون استفاده و نهایتا تاریخ مصرف گذشته می ماند.
نکته ی مهم: مواد غذایی، دارویی و البسه را به تفکیک در چمدان بگذارید و از هر گونه مخفی کاری خودداری کنید. اگر برای مامور بازرسی ثابت شود قصد مخفی کردن داشته اید حتما برایتان مشکل ساز خواهد شد. بعضی وقت ها ماموران سخت گیر همه ی وسایل را یکی یکی باز می کنند. سگ های پلیس هم در فرودگاه کارشان را خیلی خوب یاد دارند. (دفعه اولی که وارد استرالیا شدیم یک سیب از فرودگاه مالزی در کیف دستی جا مانده بود. به محض ورود به فرودگاه استرالیا سگ های پلیس به طرفم حمله ور شدند از آنجا که از ترس قبض روح شده بودم ماموران فقط سیب را گرفتند و با چند سوال و جواب ساده موضوع حل شد. در همان سفر مقداری مغز بادام خام در چمدان داشتیم که آن را هم در سطل زباله ریختند. از دیگر اقلامی که از سایر دوستان گرفته اند، خرما بدون هسته، زرشک، گردو، میوه و اسپند است. اگر شانس با شما یار باشد می توانید خیلی راحت از بازرسی عبور کنید.
( 4-15 ) هزینه خوابگاه و مدارس شبانه روزی :
$11. زندگی با خانواده استرالیایی ( Homestay)- به ازای هر هفته 110$-270$ :بهترین گزینه برای یک دانشجوی خارجی جوان و تازه وارد، زندگی با یک خانواده استرالیایی است. در این حالت می توانید هر چه بیشتر خود را با فرهنگ استرالیا آشنا کنید و از حمایت یک خانواده نیز برخوردار شوید. در بیشتر موارد غذا نیز به دانشجو داده می شود اما در صورت تمایل می توانید غذا را از هزینه ها حذف کنید و خود به تهیه غذا بپردازید. اتاق ها می توانند یک نفره یا شریکی باشند. انتخاب خانواده هایی که داوطلب پذیرش دانشجویان خارجی هستند بر عهده دانشگاه است. در انتخاب آنها استانداردهای ثابتی در نظر گرفته می شود. آنها همگی مطمئن هستند و هیچ مزاحمتی برای دانشجو نخواهند داشت. دانشگاه در طول سال تحصیلی ارتباط خود را با آنها حفظ خواهد نمود.
$12. مهمانخانه و هاسل- به ازای هر هفته 80$-135$ : هاسل ها معمولا توسط سازمان هایی مانند "سازمان هاسل های جوانان استرالیا" و "YMCA" اداره می شوند. آشپزخانه و سرویس های بهداشتی مشترک هستند.
$13. خوابگاه های اجاره ایی- به ازای هر هفته 100$-400$ : خوابگاه های اشتراکی خارج از دانشگاه یکی از محبوب ترین گزینه ها برای دانشجویان خارجی هستند. در روزنامه های محلی، آگهی ها و بورد دانشگاه می توانید آنها را پیدا کنید. در این نوع خوابگاه ها، خود باید به تهیه وسایل منزل بپردازید.در موارد خوابگاه های اجاره ایی، اجاره را باید از پیش به صاحب ملک پرداخت کنید.
$14. خوابگاه های داخل دانشگاه –به ازای هر هفته 80$-250$ : بسیاری از دانشگاه ها و مراکز فنی حرفه ایی، داخل و یا نزدیک کمپس ها خوابگاه ارائه می دهند. هزینه ها بسته به نوع خوابگاه متفاوت خواهد بود. خوابگاه هایی که به دانشجو غذا می دهند و یا امکانات ورزشی، تفریحی و نیز کتابخانه و سایت کامپیوتری دارند گران تر هستند. تقاضا برای خوابگاه های داخل دانشگاه بالاست بنابراین دانشجو یان متقاضی باید هرچه سریع تر رزرو کنند.
$15. مدارس شبانه روزی- سالانه 10000$-20000$ : بسیاری از مدارس خصوصی برای دانشجویان خارجی خوابگاه ترتیب می دهند. دقت کنید هزینه های گفته شده شامل شهریه مدرسه نیز هست.
( 4-16 ) راهنمای کلی :
تحصيلات شما در استراليا با هر نوع تحصيلي در کشورهاي ديگر متفاوت خواهد بود.موسسه هاي زبان و شيوه هاي آموزشي جديد،کلاس هاي معتبر جهاني،پرورش افکاري خلاق و آفريننده ،شما را يک انسان نيرومند به خانه بر مي گرداند.
تحصيلات در استراليا،بيش از يک تحصيلات معمولي خارج از کشور براي شما ارزشمند خواهد شد.روابط دوستي و تجربياتي که به دست مي آوريدتا ابد در ذهن شما ماندگارند.امروزه استراليا دانشجويان را از دويست کشور دنيا به خود جذب کرده است. گرچه هر يک از آنها به زبان خود صحبت مي کند اما مفهوم سخن همه آنها يک چيز است:زندگي در استراليا از بهترين سال هاي زندگي من بود.
اين صفحه حاوي اطلاعات لازمي در مورد زندگي در استرالياو مسائل مهم ويزا در خصوص دانشجويان خارجي است.پس در واقع مي توان گفت راهنمايي است براي آغاز يک زندگي تازه.براي شروع ماجراجويي ادامه دهيد .
$11. قبل از ورود : زماني که تصميم به تحصيل در يک کشور خارجي مي گيريد،مسائل بسياري مطرح خواهند شد.از اين کتابچه به عنوان راهنمايي در تصميم گيري خود استفاده کنيد.
چند هفته قبل از ترک کشور خود با اداره امورات بين المللي تماس بگيريد.اين ادارات اطلاعات مفيدي دراختيار شما قرار مي دهند از جمله :پذيرش فرودگاه،محل اقامت موقت،هفته هاي معارفه و هر خدماتي که ممکن است به کار شما آيد.
بررسي کنيد که رونوشت همه مدارک را به همراه داريد شامل رونوشت پاسپورت،ويزا،رسيدچک مسافرتي،بليت هاي پرواز،مدراک بيمه و کارت هاي اعتباري. اين رونوشت ها را جداگانه قرار دهيد(يعني در کنار هم نگذاريد) تا در مواقع ضروري به راحتي در دسترس باشند. اصل مدراک را نيز به همراه داشته باشيد.رونوشتي از تمامي مدراک را نيز پيش يکي از افراد خانواده بگذاريد.علاوه بر مدارک گفته شده ،موارد زير را نيز در نظر بگيريد:
- بيمه سفر-قبل از سفر مطمئن شويد که از دارايي شما و خود شما محافظت مي شود.علاوه بر اين بررسي کنيد که اين بيمه نامه در صورتي که قرار است خارج از کشور کار کنيد،شما را حمايت مي کند.
- بيمه ماشين-سعي کنيد بيمه ماشين را در کشور خود تهيه کنيد،بيمه ماشين در استراليا به خصوص براي جوانان گران تمام مي شود.بيشتر بيمه نامه هاي ماشين قابل انتقال به کمپاني بيمه ماشين در استراليا هستند.
- محل اقامت-اگر در فکر اجاره منزل هستيد،از صاحبخانه قبلي خود مدرک يا نامه ايي به همرا داشته باشيد.با اين نامه راحت تر مي توانيد قرارداد اجاره ببنديد.به علاوه بهتر است شواهد بانکي تهيه کنيد که نشان دهد شما قادر به پرداخت اجاره ماهيانه خود هستيد.
- گزارش پزشکي-در صورتي که نياز به تجويز دارو داريد ،گزارشات پزشکي و نسخه هاي پزشک خود را به همراه داشته باشيد .به علاوه بايد ترجمه انگليسي اين مدراک را نيز نشان دهيد.
- عکس پاسپورت-چند قطعه عکس پاسپورتي اضافي نيز داشته باشيد .اين عکس ها لازم مي شوند به خصوص زماني که کارت هاي عضويت يا ويزاهاي تفريحي مي خواهيد.
- پول-در ابتداي ورود بايد پول نقدي لازم براي چند روز اول را داشته باشيد . و حدود 1500 تا 3500 $ در حساب بانکي يا به صورت چک مسافرتي ( به نام خود شما).
از اين فهرست براي بررسي مدراک لازمي که بايد به همراه داشته باشيد استفاده کنيد:
- بليت هواپيما،پاسپورت معتبر،ويزاي دانشجويي
- نامه پذيرش شما در دانشگاه و يا موسسه آموزشي و يا مدرک نشان دهنده ثبت نام
- رسيد همه هزينه هاي مادي که پرداخته ايد شامل ؛رسيد شهريه،بيمه پزشکي و ...
- مدرک بورسيه(اگر بورسيه هستيد)
- رونوشت معتبر يا اصل مدارک آکادميک
- ترجمه انگليسي نسخه پزشکي که به همراه داريد
- مدارک شخصي شامل گواهي نامه رانندگي،کارت شناسايي به همراه ترجمه آنها.
- بيمه پزشکي
کيف دستي شما : هنگام جمع کردن وسائل،به خاطر داشته باشيد که کيف دستي شما نبايد بيشتر از 30 کيلوگرم وزن داشته باشد.کيف شما بر چسب مي خورد و روي اين برچسب نام شما،آدرس،و آدرس موسسه نوشته مي شود.
بهتر است که در کيف را قفل کنيد،اما اگر کيف شما نياز به بازرسي داشته باشد ،ممکن است قفل شکسته شود.هرگز لوازم غير مجاز يا غير قانوني را داخل کيف خود نگذاريد،در غير اين صورت جريمه خواهيد شد.پاسپورت،اجازه ورود و يا گواهي ثبت نام و جزئيات اداره امورات بين المللي که با آن در ارتباط هستيد را هميشه به همراه داشته باشيد.اگر در فرودگاه به مشکلي برخورد کرديد حتما از ماموران فرودگاه سوال کنيد.ماموران فرودگاه هميشه در پاسخگويي به شما حاضرند.
ورود به استراليا : هنگام ورود به استراليا،کارت ورود مسافر و پاسپورت را حاضر کنيد،و آماده رفتن به اداره مهاجرين باشيد.سپس کيف و چمدان هاي خود را برداريد و آنها را براي بازرسي حاضر کنيد.
گمرک و قوانين قرنطينه :
· اگر در وسايل خود، مورد خاصي براي نشان دادن داريد، کانال سبز را دنبال کنيد .
· اگر چيزي براي نشان دادن نداريد کانال قرمز را دنبال کنيد.
مواردي که هنگام ورود بايد گزارش دهيد:
· مواد گياهي(شامل گياهان رنگ شده،جلا زده شده،چوب هاي حکاکي شده و صنايع دستي و انواع سوغاتي هاي گياهي، محصولات حصيري،خيزران،سبدهاي چوبي،نيشکر،عطر گل،گل هاي خشک و گل هاي تازه،و هر موادي که از پوست درختان باشد)
· محصولات حيواني(شامل پر، استخوان،شاخ،پشم،مو،پوست،خز،صدف، مرجان،محصولات زنبور عسل،تخم پرندگان،حيوانات زنده و ...)
· تمامي حيوانات/خيات وحش حفاظت شده
· محصولات دارويي
· غذا(شامل غذاي خام و پخته،ميوه هاي خشک شده و سبزيجات،محصولات گوشتي کنسرو شده،لبنيات،ماهي و محصولات دريايي،برنج و ماکاروني،ادويه،بيسکويت،کيک،شيريني، چاي،قهوه و نوشيدني هاي ديگر،بذر و دانه، آجيل) و ؛
· اسلحه گرم، تفنگ،و مهمات
نکته: اگر مبلغ 10000 $ استراليا و يا بيشتر و يا معادل پول خارجي آن را به همراه داريد،بايد به فرودگاه اطلاع دهيد.
تمام کيف ها وچمدان ها هنگام ورود با اشعه X بررسي مي شوند.بايد گزارش تمام وسايل خود را بدهيد .در صورتي که گزارش کامل يا گزارش صحيح ندهيد و يکي از موارد ذکر شده در بالا بين لوازم شما پيدا شود دستگير خواهيد شد.سپس شما را نقدا به مبلغ 220 $ جريمه مي کنند و يا مورد پيگرد قانوني قرار مي گيريد و بيش از 60000$ جريمه شويد و يا 10 سال به زندان برويد.در صورتي که گزارش تمام وسايل خود را بدهيد،جريمه نخواهيد شد.
بيانيه :" چه وسايلي را نمي توانم به استراليا ببرم؟ " و " چه مواردي را نمي توانم به استراليا بفرستم؟ " توسط اداره قرنطينه و بازرسي استراليا کاملا شرح داده شده است و فهرستي کامل از همه لوازم و سايل ممنوعه نوشته شده است.براي کسب اطلاعات بيشتر به اين آدرس مراجعه کنيد:
www.aqis.gov.au.
به علاوه، برخي داروها ممنوعيت ورود دارند.فهرست داروهاي ممنوعه را در اداره درماني استراليا بررسي کنيد:
www.tga.gov.au.
در خصوص برخي وسائل بايد گمرکي بپردازيد اما برخي ديگر نيز نيازي به گمرکي ندارند:
· لوازمي که 900$ ارزش دارند (به غير از االکل و تنباکو).تا مبلغ 450$ براي مسافزين زير 18 سال .به عنوان مثال:دوربين،تجهيزات الکترونيکي،عطر،لوازم چرمي،جواهرات،ساعت و لوازم ورزشي؛و
· 2.25 ليتر نوشيدني الکلي،250 عدد سيگار و يا 250 گرم سيگار يا تنباکو براي مسافرين زير 18 سال.
· اگر ارزش لوازم شما بيش از 900$ شد گمرکي آن را حساب مي کنند .براي اطلاعات بيشتر به اين سايت مراجعه کنيد:
www.customs.gov.au
.روزهاي اوليه ورود : بيشتر موسسات آموزشي سرويس هايي در فرودگاه براي دانشجويان ارائه مي دهند .اين سرويس ها در ازاي مبلغي ناچيز دانشجو را به محل مورد نظر مي رسانند.هماهنگي هاي لازم با اين سرويس ها را مي توانيد در کشور خود ،چند هفته قبل از ورود به استراليا نيز انجام دهيد .به خاطر داشته باشيد که نام و شماره تلفن اداره پذيرش خود ،زمان و مکان ملاقات را يادداشت کنيد و در کيف خود بگذاريد تا در موقع لازم به آن دسترسي داشته باشيد.
در فرودگاه هاي بين المللي،انواع وسائل نقليه حضور دارند؛ اتوبوس،تاکسي و قطار.فراموش نکنيد پس از ورود خبر رسيدن خود را به خانواده اطلاع دهيد.
کارهايي که بايد انجام دهيد:
o با اداره امورات خارجي موسسه خود تماس بگيريد
o کارت دانشجويي و کارت تخفيف
o در برنامه هاي معارفه ايي که دانشگاه يا موسسه تحصيلي فراهم مي کند ثبت نام و شرکت کنيد.
o در صورتي که تا کنون حساب بانکي نداريد حتما يک حساب بانکي باز کنيد.
o محل اقامت دائمي ترتيب دهيد.
استقرار : مطمئنا اولين روز ورودبه استراليا،روزي شلوغ و پردردسر خواهد بود.قبل از شروع کلاس ها خيلي کار داريد؛ از جمله يافتن مکان اقامت دائمي و ثبت نام در کلاس ها.ممکن است براي خانواده،دوستان و محيط سرزمين خود دلتنگ شويد.پس در اين دوره بحراني بهتر است بدانيد که چه کار بايد بکنيد و چه چيز به شما کمک خواهد کرد.
ابتدا با سياحت در محيط دانشکده و شهر آغاز کنيد.مغازه ها،و يا وسايل حمل و نقل عمومي.مي توانيد يک روزنامه محلي تهيه کنيد تا از امکانات منطقه مانند انواع کلوب،و تجهيزات ورزشي با خبر شويد.کلوب ها مکان هاي مناسبي براي دوست يابي و عضويت هستند.آگهي تبليغاتي کنسرت ها و بازارها را نيز در اين روزنامه ها مي توانيد بيابيد.
از کجا مي توان راهنمايي و کمک دريافت کرد؟
اداره امورات بين المللي شما،بهترين مکان براي کسب هر نوع اطلاعات است. از گشودن يک حساب بانکي گرفته تا ثبت نام دانشگاه.به محض ورود به استراليا ،خود را به اين اداره معرفي کنيد تا از خدمات آن بهره ببريد.علاوه بر اين ،موسسه آموزشي شما مشاوراني دارد که مي توانند به شما کمک کنند.وب سايت هاي ايالتي و قلمرويي حاوي اطلاعات بسيار مفيدي هستند ،از جمله:
نقشه،اطلاعات سرويس هاي حمل و نقل،انواع کلوب ها،سوريس هاي مشاوره،اطلاعات فراساختارها،جذابيت ها توريستي منطقه،امکانات ورزشي و هنري و لينک هاي اطلاعاتي مفيد ديگر.
South Australia
www.sa.gov.au
Australian Capital Territory
www.act.gov.au
Tasmania
www.tas.gov.au
New South Wales
www.nsw.gov.au
Victoria
www.vic.gov.au
Northern Territory
www.nt.gov.au
Western Australia
www.wa.gov.au
Queensland
www.qld.gov.au
محل اقامت دائمي : در انتخاب محل اقامت دائمي متناسب با بودجه شما،گزينه هاي بسياري پيش رو داريد شامل؛خوابگاه هاي دانشجويي و پانسيون در خانواده استراليايي. شراکت با دانشجويان ديگر گزينه مناسبي است.آگهي تبليغاتي خانه هاي اجاره ايي،انواع اتاق و آپارتمان را مي توانيد در تابلو اعلانات و يا روزنامه ها بيابيد.برخي موسسه ها مکان هاي خالي را در وب سايت خود مي نويسند.
بيشتر اين مکان ها (به غير از پانسيون )،فاقد تجهيزات الکتريکي،تخت خواب،لوازم منزل و آشپزخانه اند.لوازم منزل را مي توانيد به ميزان ارزان تر از مغازه هاي دست دوم فروشي تهيه کنيد.آگهي تبليغاتي اين وسايل را در تابلو اعلانات و روزنامه ها پيداکنيد.اگر برايتان مقدور است، برخي از لوازم منزل را به همراه خود بياوريد.
اداره امورات بين المللي در انتخاب صحيح مکان مناسب شما را ياري مي کند.به عنوان مثال مي تواند ،تا يافتن محل اقامت دائمي مناسب، محل اقامت موقتي براي شما ترتيب دهد .
پانسيون(هفته ايي 110$ تا 270 ) : پانسيون ها براي دانش آموزان جوان تر و دوره هاي کوتاه آموزش زبان مناسب اند.اتاق هاي يک نفره و چند نفره با انواع کرايه ها موجود مي باشند.معمولا به دانشجويان غذا داده مي شود اما در منازل پانسيون مي توان با هزينه کمتر،غذا تهيه کرد.گزينه ديگر منازل واقع در مناطق روستايي است. سرويس دهي به اين منازل مانند ديگر خوابگاه هاي دانشجويي است.موسسات آموزشي در طول سال، با خانواده هايي سالم در ارتباط مي مانند تا دانشجويان خارجي را جهت پانسيون به آنها ارجاع دهند.
اجاره منازل پانسيون را (معمولا معادل 4 هفته)،در صورتي که قبل از ورود به استراليا نپرداخته ايد،در ابتداي ورود بايد بپردازيد. مطمئن باشيد که در ازاي پرداخت هر اجاره،رسيد دريافت مي کنيد.اگر در منزل يک خانواده پذيرفته شديد،از شما انتظار مي رود که محيط خود را پاکيزه نگه داريد.به خصوص در مکان هاي شراکتي.قبل از آوردن هر نوع وسيله ايي به منزل،بايد از افراد خانواده مجوز بگيريد،مثل تلويزيون در اتاق .هر مشکلي که پيدا کرديد با ميزبان خود در ميان بگذاريد.در صورت مشکلات بيشتر با موسسه خود يا مشاوران خود تماس بگيريد.
بهتر است در بدو ورود خود موضوعات زير را با ميزبان خود در ميان بگذاريد.در اين صورت بهتر مي توانيد ارتباط برقرار کنيد.
· چه زماني بايد اجاره يا پول تلفن را بپردازم؟
· قوانين آشپزخانه،لباسشويي و رفت و آمد با دوستانم چيست؟
· تا چه ساعتي از شب مي توانم تماس تلفني دريافت کنم؟
· تا چه ساعتي مي توانم بيرون از منزل باشم؟(براي دانش آموزان دبيرستاني و زير 18 سال)
· اگر تصميم به ترک منزل گرفتم،چه ميزان بايد توجه خود را معطوف اين مسئله کنم؟کي مي توانم بيعانه خود را پس بگيرم؟
هتل و مهمان سرا(هفته ايي 80$ تا 135$ ) : معمولا هتل ها توسط سازمان هايي مثل(YHA ) Youth Hostels Australia ، و (YMCA )the Young Men’s Christian Association.در اين هتل ها آشپزخانه و سرويس هاي بهداشتي مشترک اند.
منازل شراکتي(هفته ايي 50$ تا 160$) و منازل اجاره ايي (هفته ايي 70$ تا 350$) : · دانشجويان معمولا با دانشجويان ديگر به صورت شراکتي زندگي مي کنند.هنگامي که منزلي را اجاره مي کنيد،صاحبخانه از شما انتظار دارد پول پيش منزل (معادل 4 هفته کرايه ) و پول اجاره را سر وقت بپردازيد.اين پول پيش در صورتي که خسارتي به منزل وارد نکرده باشيد،به شما باز گردانده مي شود.در ازاي هر پرداخت رسيد دريافت کنيد.
· اگر تصميم بر اجاره منزل داريد قبل از اقدام قيمت ها را در اداره امورات بين المللي،بنگاه هاي معاملات ملکي،تابلو اعلانات دانشگاه ها،روزنامه هاي محلي و دانشجويي،و وب سايت هاي موسسه خود بررسي کنيد.از آنجاييکه بيشتر اين مکان ها بدون وسايل منزل هستند ،هزينه خريد اين وسايل را نيز در نظر بگيريد؛ تهيه وسايل الکتريکي،گازي و تلفن.
نکاتي در باب اجاره :· هرگز تا زماني که از مناسب بودن محل اقامت خود مطمئن نشده ايد ، خاطر جمع نشويد.
· همه وسايل منزل را بررسي کنيد تا آنچه را که نياز داريد موجود باشد.سالم بودن همه لوازم را بررسي کنيد از جمله:موکت ،سراميک،ديوارها،تلفن،لوازم برقي،سقف،چراغ ها،لوازم حمام و آشپزخانه.در صورتي که يکي از لوازم کار نمي کند،مي توانيد به صاحبخانه و بنگاه معاملات ملکي اطلاع دهيد.
· زماني که تصميم داريد ملکي را اجاره کنيد،بايد اجاره نامه ايي مبني بر مجوز صاحبخانه و بقيه مستاجران تنظيم کنيد.مدت اين اجاره بايد مشخص باشد(معمولا 6 تا 12 ماه) و طرفين بايد بر اين تاريخ توافق کنند.در اين اجاره نامه بايد قيد شود که ؛همه لوازم منزل به درستي کار مي کنند و مستاجران از لوازم مراقبت مي کنند.
· قبل از اجاره منزل،فهرستي از تمام وسايل منزل و شرايط کنوني آنها تهيه کنيد.اين فهرست توسط شما،صاحبخانه و بنگاه امضا مي شود.با تهيه اين فهرست خرابي هايي را که مسبب آن شما نيستيد مشخص خواهد شد. به عنوان مثال خرابي هايي که مستاجران ديگر مسبب بوده اند.
· هرگز سندي را بدون مطالعه کامل امضا نکنيد،از اداره امورات بين المللي در مواقع لازم سوال کنيد.
· براي هر مبلغي که پرداخته ايد ،رسيد دريافت کنيد شامل:اجاره،پول پيش،سپرده.از تمامي مدارک رو نوشت تهيه کنيد.
· مي توانيد اشياي قيمتي خود را بيمه کنيد.
مسلما براي پرداخت هزينه وصل و مصرف :برق،آب،گاز،تلفون،مسئول هستيد.پول پيش شما ،هزينه هاي اتصال اوليه را نيز شامل مي شود.اين هزينه ها در هر ايالت متناسب با آب و هوا تغيير مي کنند.اما به طور متوسط اين هزينه ها را بايد انتظار داشته باشيد: اتصال برق 30$ ،گاز 30 $،آب 60$ و تلفن 60$.
خوابگاه هاي دانش آموزي(سالانه 8000$ تا 11000 ) : بسياري از دبيرستان هاي خصوصي،خوابگاه در اختيار دانشجو قرار مي دهند.به علاوه غذا و تجهيزات شست و شوي لباس.شهريه خوابگاه ها به شهريه تحصيلات اضافه مي شود.اين خوابگاه ها مختلط نيستند و تحت نظارت مي باشند.
خوابگاه هاي دانشجويي(هفته ايي 80$ تا 259) : اکثر دانشگاه ها خوابگاه در اختيار دانشجو قرار مي دهند.اين خوابگاه ها در خارج يا داخل دانشگاه هستند و هزينه آنها بسته به نوع خوابگاه متفاوت است.
کالج هاي مسکوني دانشگاه معمولا گران ترند و به دانشجويان غذا داده مي شود.علاوه بر اين مجهز به امکانات ديگري مانند تجهيزات ورزشي،امکانات اجتماعي،راهنماي دانشجويي،کتابخانه و کامپيوتر نيز هستند.
عمارت هاي دانشجويي (halls of resident ) داخل يا نزديک دانشگاه قرار دارند و ارزان تر مي باشند.معمولا غذا و امکانات نظافت در اختيار دانشجو قرار مي گيرد.فقط دانشجويان تمام وقت پذيرفته مي شوند .جهت رزرو بايد زود اقدام کنيد زيرا متقاضي اين خوابگاه ها زياد است.
خوابگاه هاي اختصاصي زنانه و مردانه
در خوابگاه هاي دانش آموزي،و عمارت هاي دانشجويي که قرار است در اتاق هاي مشترک زندگي کنيد ،افراد همه از يک جنس اند.انتخاب خوابگاه هاي مختلط يا غير مختلط بر عهده خود شما خواهد بود.در اکثر آگهي هاي تبليغاتي منازل مي خوانيد: "ترجيحا غير مختلط ."
زندگي در استراليا : اولين ماه هاي زندگي در يک کشور جديد،نياز به تطبيق و سازگاري بالاي شخص دارد.به خصوص اگر اولين سفر خارجي فرد باشد.در اين قسمت کتاب، حقايقي در مورد زندگي در استراليا،نکاتي در باره تطبيق و سازگاري بيشتر،و اطلاعات خدمات مختلف در استراليا را مطالعه مي کنيد.
واقعیتهای جامعه استرالیایی : حقايق ذکر شده در زير،مسائلي در مورد زندگي در استراليا هستند.براي کسب اطلاعات بيشتر در اين باره مي توانيد به وب سايت هاي زير مراجعه کنيد:
مردم : بين کشورهاي دنيا،استراليا يکي از ايالت هايي است که بالاترين استانداردهاي زندگي را دارد.يک کشور انگليسي زبان با حدود 21 ميليون جمعيت.اين جمعيت از 190 کشور جهان جمع شده اند. حداقل يکي از پنج کودک استراليايي در خارج از استراليا متولد شده است.تنوع فرهنگي يکي از مشخصه هاي ملي استراليا و يکي از مهم ترين دلايل استحکام استرالياست .
دولت : در استراليا 3 تراز دولتي وجود دارد:دولت فدرال،دولت هاي ايالتي و قلمرويي،دولت هاي محلي(شورا).دولت فدرال استراليا واقع در پارلمان کنبرا است و توسط نخست وزير اداره مي شود.
قانون : به عنوان يک دانشجوي خارجي در استراليا، تحت تاثير تمام قوانين ايالت قرار خواهيد گرفت.سن قانوني مصرف دخانيات و الکل 18 سال است.در صورتي که قوانين را زير پا بگذاريد(بسته به ميزان گناه)ويزاي دانشجويي شما لغو خواهد شد و اخراج مي شويد.
گشت هاي نظامي محلي ما به انواع؛ ماشين هاي نشان دار و بي نشان،پياده يا دوچرخه سوار،و گاهي سوار بر اسب در شهر حضور دارند و در مواقع نياز به کمک قابل دسترس اند،حتي اگر اين کمک پيدا کردن يک آدرس باشد.هر گونه جرم و خلافي را که ديگران نسبت به شما مرتکب شده اند ،به اين پليس ها گزارش دهيد.
ساعت جغرافيايي
در ايالت استراليا ،3 ساعت مختلف جغرافيايي ديده مي شود.در برخي ماه هاي تابستان در استراليا تغيير ساعت اعمال مي شود.
Australian Eastern Standard Time (AEST): Greenwich Mean Time plus 10
hours (Australian Capital Territory, New South Wales, Victoria, Tasmania and Queensland)
Central Standard Time: AEST minus 30 minutes
(South Australia and the Northern Territory)
Western Standard Time: AEST minus two hours (Western Australia)