هنر و ورزش : هنر در کشور استرالیا از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد. شهرهای کوچک و بزرگ استرالیا مملو از ساختمان های هنری، گالری و تئاتر می باشد. خانه اپرای سیدنی که یکی از شاخصه های معروف شهر سیدنی می باشد توسط بهترین معماران در قرن بیستم میلادی ساخته شده است و یکی از شاهکارهای معماری جهان به شمار می آید.
اپرا، رقص باله، ارکستر سمفونی ها، بازیگران، نمایشنامه نویسان، شرکت های هنری و غیره توسط مجلس استرالیا حمایت می شوند.
سینما از تفریحات مورد علاقه استرالیائیهاست و سالنهای سینمای این کشور از رونق و کثرت زیادی برخوردارند. این کشور هنرمندانی چون نیکول کیدمن، هیت لجر و تونی کلت را به سینمای جهان عرضه کرده است.
به دلیل بزرگی سرزمین استرالیا، تعداد ایستگاههای رادیویی این کشور بسیار زیاد است و اغلب شهرهای کوچک نیز یک یا چند رادیوی محلی نیز دارند.
SBS (Special Broadcasting Service) تنها رادیوی دولتی در استرالیا می باشد که از سال 1992 بخش فارسی خود را راه اندازی کرده است. برنامه های ورزشی، اخبار، مسابقات تلویزیونی و سریال های وارداتی یا ساخت داخل، در صدر پربیننده ترین برنامه های تلویزیونی در استرالیا هستند.
قدیمی ترین نوع موسیقی در استرالیا مربوط به مردمان بومی آنجاست. در منطقه بومی استرالیا آهنگهایی با درون مایه اجتماعی و روحانی اجرا می شود. تاریخ موسیقی اروپائی در استرالیا به دوران ساکن شدن بریتانیایی ها در این قاره برمی گردد که با خود آواهای دسته جمعی را نیز آوردند.
ستارگان بزرگ و رهبران ارکستر از بسیاری از کشورها مرتباً به استرالیا سفر کرده و گرد هم می آیند. استرالیا از طریق صدای رسا و بی همتای " نلی ملبا" و " جان ساترلند" برای موسیقی جهان اقدام به جمع آوری کمک های مالی می کند.
ورزش :
ورزش در استرالیا بصورت جدی و گسترده پیگیری می شود ، شهر ملبورن به خاطر برپایی رقابت های ورزشی بین المللی مختلف شهرت دارد. ورزشهای گروهی پرطرفدار در استرالیا عبارت اند از:
راگبی، فوتبال استرالیایی (نوعی از ورزش راگبی که به فوتی هم معروف است)، کریکت و بسکتبال.
علاوه بر این تیم ملی هاکی روی چمن، واترپلو و والیبال ساحلی بانوان این کشور هم در جمع بهترین تیم های دنیا قرار دارند. استرالیائی ها در برخی ورزشهای انفرادی هم مانند گلف، شنا و دیگر ورزشهای آبی، تنیس و اسکواش هم در ردیف کشورهای درجه اول دنیا قرار می گیرند.
در سالهای اخیر کوشش زیادی برای گسترش ورزش فوتبال در این کشور بعمل آمده است و از دهه 1990 تعداد زیادی از فوتبالیست های شاخص استرالیایی در لیگ برتر انگلستان بازی می کنند.
استرالیا میزبان دو المپیک 1956 ملبورن و المپیک 2000 سیدنی بوده است و یکی از شش کشوری است که بیش از یک بار میزبان المپیک تابستانی بوده اند. این کشور در تمام ادوار المپیک حاضر و بیش از همه در شنا و دو و میدانی موفق بوده، ضمن اینکه در پاروزنی، دوچرخه سواری و سوارکاری نیز موفقیت هایی داشته است. باشکوه ترین موفقیت این کشور در المپیک سیدنی بدست آمد که آنها به 58 مدال (شامل 16طلا) در بیست رشته دست یافتند. رقابت های بین المللی تنیس آزاد استرالیا نیز که هر ساله در ملبورن برگزار می شود، یکی از 4 گرند اسلم ورزش تنیس می باشد.
( 1-5 ) موسیقی ، رقص و نمایش : قدیمیترین نوع موسیقی در استرالیا مربوط به مردمان بومی آنجا است در منطقه بومی استرالیا، آهنگهایی با درون مایه اجتماعی و روحانی اجرا میشود. در طی اجتماعات بومیان که به «کوروبوری» معروف است، رقص و آواز قسمت مهمی از سرگرمیها را شامل میشود. در مراسم و جشنهای مذهبی، سرودها روح بومیان مختلف را به هم پیوند میدهد که به آن «زمان رویایی» میگویند. مردم بومی بر این باورند که در گذشتهای دور، در زمان رویایی نغمههایی خوانده شد که باعث حیات خونی بخشیدن به ارواح در زمین شد.امروزه این آوازها در مراسم مذهبی برای بقاء و گسترش زندگی گیاهان و حیوانات خوانده میشود .
تاریخ موسیقی اروپایی در استرالیا به دوران ساکن شدنبریتانیاییهادر این قاره برمی گردد که با خود آواهای دسته جمعی را نیز آوردند.امروزه هر شهر بزرگ، دارای سالن ارکستر و اپرا به همراه شرکت رادیویی استرالیا است. ستارگان بزرگ و رهبران ارکستر از بسیاری از کشورها مرتباً به استرالیا سفر کرده و گرد هم میآیند. استرالیا از طریق صدای رسا و بی همتای «نلی ملبا» و «جان ساترلند» برای موسیقی جهان اقدام به جمع آوری کمکهای مالی میکند. استرالیا در زمینهٔ موسیقی مردمی (پاپ)،راکومتالنیز هنرمندان مشهوری دارد. گروه متالایسی/دیسی (AC/DC) و خوانندهٔ پاپ مشهورکایلی مینوگاین از دسته هستند. کایلی مینوگکه اکنون ساکنبریتانیااست در سال ۲۰۰۷ «نشان امپراتوری بریتانیا» (OBE) را به خاطر خدمات ارزندهاش به هنر موسیقی ازملکه الیزابت دومدریافت کرد. او همچنین در یکی از قسمتهای سریال تلویزیونی محبوب «دکتر وو» (Doctor Who) نقش آفرید که در شب کریستمس سال ۲۰۰۷ از شبکهٔ تلویزیونیبیبیسیپخش شدرقصبالهکلاسیک توسط یک رقاص مشهور محلی به نام «لرد رابرت هلپمن» به استرالیا آورده شد.وی یکی از پایه ریزان رقص، به خصوص باله کلاسیک در استرالیا است.